26 Aralık 2014 Cuma

"İYİ YILLAR DOSTLAR"


Bir yılda daha geçip gidiyor. Biz sadece arkasından el sallıyoruz. Düşlerimiz, Yarım kalanlar, olmasını istediklerimiz yeni bir yılla "günaydın" demeyi bekliyor. Bu yıl kaç defa kırıldık? Kaç defa incindik? Kaç defa yorulduk? Kaç defa çığlık çığlığa bağırdık? Kaç defa olmaza gönül bağladık, o bağladığımız ipler kopuverdi. Kaç defa yeni yıl ağacının dallarına olmasını istediğimiz dileklerimizi astık? Kaç defa olmadı, kaç defa olamadık? Kaç defa olmadıkları, yeni bir yıla erteledik? İçimizdeki saf kalan çocuğu, kaç defa toparladık? Bunların çetelemesin tutmayı çoktan unuttuk. Unutmak zorundaydık, Unutulmamak için.

Şimdi ise,olmasını düşmediğimiz her şeyi yeni bir yıla erteledik.



Eskiden hatırlar mısınız? Her yeni yılda, sevdiğimiz arkadaşlarımıza,dostlarımıza,eskilerden hatırladıklarımıza  kartpostallar yollardık. Âmâ şimdi her şeye teknoloji yetişiyor. Aslında iyi olmuyor hiçbir şey. Kendi el yazısını unutan var mı? Ya da sevdiği arkadaşının, dostunun, bilmiyorum. Bazen ben unutmamak için kendime mektuplar yazıyorum. Şu an beni okuyan “sen ” sende yazıyorsundur. Bana bir gün bir tanesini yollar mısın? Kelimelerine, yüreğine dokunayım. Artık hiç kimse kelimelerine dokundurtmuyor. Artık hiç kimse kimseye güvenmiyor. Eskiden insanlar daha mı temizdi? Bu teknolojiyle birlikte her şey, her duygu kirlendi mi? Sanal bir hayatta, mutlu masallar yazıyorsun. Âmâ o oturduğun koltuktan kalktıktan sonra dış âlemde elini kolunu nereye koyacağını hatırlamaya çalışıyorsun. Yok yok bize teknoloji iyi gelmedi.

 Ben kirlenmemek için, içimdeki o yaramaz çocuğu bir naftalinli sandığa hapsettim. Hey! Beni okuyan “sen” Sen nasıl kirlenmeden duruyorsun? Anlat bana.

Yeni yıl da hep bir şarkı gelir aklıma “Andrea Bocelli live-Cuando Me Enamoro (2006)” sende dinle. Neden her yıl bu şarkı geliyor aklıma onu da bilmiyorum.
 Bazen yazdığım, okuduğum, karaladığım kelimeler katilim olup  tam yüreğimden vuruyor. Seni yüreğinden bu yıl hangi kelimeler vurdu?



Neyse iyisi ile kötüsü ile yine bir yılı daha uğurluyoruz. Yeni gelen yıl ile birlikte umutlarımızın gerçek zamanlı olmasını, Eros ‘un mutluluk ve aşk okunun hep yüreğimize denk gelmesini diliyorum. Savaşsız, yalansız, acısız bir yıl diliyorum

 Herkesin yüreğindeki, iyiye ve güzele selam olsun.

İyi yıllar…


16 yorum:

  1. Ben bugün gönderdim kartlarımı, zarfın üzerine pul bulabilmek için de ayrıca uğraştım. Sonra eve döndüğümde posta kutumda bana gönderilmiş bir karta rastladım :) Biraz uğraşla hâlâ bazı şeyler direnebilir teknolojiye. Sonuçta bize faydası çok, zararımız hep kendi kendimize :)

    İyi yıllar..

    YanıtlaSil
  2. Handancım sana da iyi yıllar..
    Teknolojinin elbette ki,iyi Yanlarıda sayılamayacak kadar çok,mesela sana bu yorumu cep telefonu ile yazdigim gibi.Ben insanı duygular yönünden negatif yorumladığım icin kötü dedim.
    Tekrar iyi ve sağlıklı yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Barış huzur ve sağlıklı bir yıl diliyorum sevgiyle kal..sevgili Elif

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Bilge,iyi niyetli dileklerin icin cok TSK ederim.
    Sana da mutlu ve sağlıklı yeni bir yıl diliyorum
    .Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. kendime mektuplar değil de notlar yazıyorum, hani belki uygularım diye :)

    yeni yılın barış, dostluk ve bitmeyen hep kendini yenileyen sevgiler getirmesini diliyorum..:)

    YanıtlaSil
  6. Mavi
    Dileklerin icin TSK ederim.
    Iyi yıllar
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
  7. Söylediklerinde çok haklısın Elifcim.
    Teknoloji hayatımızın her yanını sarmış durumda. Eski güzellikleri artık klavyeyle, tuşlarla gerçekleştiriyoruz.
    Bir taraftan buna mecburuz. Birkaç yıl önce arkadaşlara kartpostal göndermek istemiştim. 20'den fazla kartpostal hiçbirinin eline geçmemiş! PTT ne yaptıysa artık! Bu beni öyle üzdü ki. Yazsan da gideceği şüpheli artık, yazık!

    Yeni yılda başta sağlık, mutluluk ve huzur olmak üzere tüm güzelliklerin senden yana olmasını diliyorum Elifcim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. "beni anımsarsan şayet
    usulca anımsa
    yalnızlığımın ince
    porseleni
    çatlamasın"

    YanıtlaSil
  9. Zeugmacım
    Ben gitsede gitmesede (genelde gidiyor)yolluyorum her sene.Umudunu kaybetme,bir daha ki yıl bana da yolla.Belki benden sonra butun kartların ulaşmak istedikleri yerlere ulaşır:))
    Canım arkadaşım iyi yıllar
    Sevgimle

    YanıtlaSil
  10. Atesinsesi
    Iyi,sağlıklı,huzurlu ve yalnızlığın o ince porselenini en kısa zamanda Kırman ve Çoğul türküler söylemen dileğimle
    Iyi yıllar

    YanıtlaSil
  11. Size, ailenize ve sevdiklerinize sağlıklı, huzurlu güzel bir yıl dilerim.

    YanıtlaSil
  12. Mehmet bey,
    Iyi dilekleriniz icin cok TSK ederim
    Aynı dilekler siz ve size ait olanlar icinde geçerli.
    Iyi yıllar:))

    YanıtlaSil
  13. Bir yandan teknolojinin nimetlerinden bolca yararlanırken, diğer yandan içsel/duygusal olarak büyük boşlukların, tatminsizliklerin içinde buluyoruz kendimizi. Öyle hızlı ve öyle yoğun bir yaşamın içindeyiz ki her birimiz.. bir araya gelebilmek, yüz yüze görüşebilmek yerine; nefesimiz, sesimiz, sözümüz.. yüksek teknoloji ile dokunuyor birbirine.)avantajları çok bu yüzden.. belki nostaljiye olan özlemimiz o eski adetleri farklı bir şekilde de olsa diriltecektir yine;)kim bilir!
    Sevgili Elif ne diyelim her şey dünden daha güzel olsun.. umutlarımız her daim bizimle.. Sağlıklı, huzurlu gönlünüzce bir yıl dileklerimle.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Esin
    Dediğin gibi insallah hersey dünden daha guzel olur bu yılda ..
    Iyi yıllar canım
    Sevgimle..

    YanıtlaSil
  15. Dört yanımız puşt zulası diye boşa dememiş Ahmed Arif
    zaman acımasız..

    YanıtlaSil
  16. Safransarı...
    Iyi yıllar ...
    Yine biz pozitif Tarafından bakalım hayatın...olmaz mı?

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...