30 Kasım 2010 Salı

Ye Dua Et Sev

Neden susarım ve bir şey çıkmaz dilimden.
Düşüncelerim, düşündüklerim ile konuşurken.
Düşüncelerim beni esir alıp götürmüşken bilmediğim, dilini dahi öğrenmediğim bir yere.Her şey beyinde mi başlıyor? Beynimin düşünen merkezini ne susturabilir?
Alıp başımı bilmediğim bir coğrafyaya gitsem, susar mı?
İçimin boşluklarını ne örter ya da şunu diyebilirim, ne örtmesini istiyorum.Her şeyin üstüne bir çizgi çekip, susup, her şeyi kendi haline mi bırakmalıyım?
Mutlu bir yuva da birbirini anlayan ya da anlamaya çalışan iki yürek olmak yeter mi?Her insanın beklentisi farklı, her insan farklı bir kişilik.Hep ayni yöne bakılabilinir mi? Bakılan o yönden, hep ayrı figürler görülebilir mi?


Bugün izlediğim film den o kadar çok etkilenmişken, susmak ve hep yazmak istemişken bu kadar kısa cümlelere sığdırmak istememişken, tıkandım ve beynimin algılamalarını o kadar net kelimeye dökemedim.Hala filmin içinde arayış da olan o insanın bedenine büründüm,ve devam ediyorum yolculuğuma.
Hangi film mi? Ye Dua Et Sev, Julia Roberts harika dile getirmiş filmin temel taşı olan duyguları.


Özeti işe şöyle; Liz otuzlu yaşlarında, bir kocası, bir evi var. Kocasıyla bebek sahibi olmaya çalışıyorlar ve o bunu istemediğinin farkına varıyor. Acı verici bir boşanma süreci ve hemen sonrasında tutkulu bir aşk yaşıyor. O, içindeki boşluğu doldurmanın peşine düşerek yolculuğa çıkar ve haz, dinsel inanç ve dengenin arayışına girer. Roma'da bir İtalyan'dan İtalyanca öğrenecek ve on beş kilo alacaktır; Hindistan'da ruhunu aydınlatacak ve kendini tanrıya adayacaktır ve Endonezya'nın Bali adasında dişleri olmayan bir şifa vericiden huzurun yeni bir yoluna gidecektir. Mutluluk yavaş yavaş onu sarmalayacaktır.


Kitabını okumadım ama mutlaka okuyacağım. Okuma listeme aldım.


Son söz olarak; Herkesi mutlu edemeyiz ve sen içindeki mutluluğu bul ve o boşluğu kapatmak için uğraş. O zaman işte çevrendeki herkesi de mutlu etmiş olursun.


Her şey kendimiz de bitiyor.




11 yorum:

  1. Bu filmi ilk izlediğim de bend e çok etkilendim ..
    güzeldi esasen sadece ,ben yapabilirmiyim diye kadının yerine kendimi koydum şartlar durumlar aynı olsaydı yapardım ..şimdi mi
    evet şuanda yapacak gücüm var ama beyaz atlı prensim belki beni burda bekliyordun :)

    sevgimle

    YanıtlaSil
  2. Kitabını okuyorum şimdilerde..umarım filmini de izleme fırsatım olur..Bilgilendirme için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. fazla rağbet gören kitaplar ve filmler konusunda hep bir adım geride kalıyorum nedense. seyredeceksem bile çok zaman geçtikten sonra eskisi kadar bahsedilmediği zamanlarda seyderiyorum filmleri mesela...

    bu film de öyle olacak benim için bunu biliyorum. ama her şey kendinde, kendi içindedir sözü var ya işte buna canı gönülden katılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Herkesi mutlu edemeyiz, değil mi ya?

    YanıtlaSil
  5. Filmi daha güzeldi Elif'cim, kitabı o kadar sarmadı beni...

    YanıtlaSil
  6. Ateşböcegim...
    inşallah yüreğin gibi güzel insanlar karşılaştırır allahım..
    sevgiyle öptüm..

    YanıtlaSil
  7. Papuç...
    Bende en kısa sürede alıp okumayı düşünüyorum..
    Umuyorum ki kitabıda çok güzeldir

    YanıtlaSil
  8. mAyacım..
    Ben de bu sıralar filmlere taktım kafayı yeni ne varsa okumak yada izlemek istiyorum..
    Senın gıbı bır düşünceye sahip olamadım bir türlü,şuan zamanın boşsa ve bırşeylerle degerlendıreceksen hep sinemadan yana aklım..

    YanıtlaSil
  9. Aysema ...
    Ögretmenım çok dogru diyorsunuz.Daha kendimizi tamamıyla mutlu edemedikten sonra...

    YanıtlaSil
  10. Özlemcim...
    Yinede bir bakmak istiyorum olsun...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...